SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
The Effect of Loquat Fruit (Eriobotrya japonica) Marmalade Addition and Storage Time on Phsico-Chemical and Sensory Properties of Yogurt
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.18, sa.4, ss.329-338, 2012 (SCI-Expanded)
Oxidative stability of brined anchovies (Engraulis encrasicholus) with plant extracts
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.44, sa.2, ss.386-393, 2009 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Antioxidant and Some Quality Characteristics of Cheeses Manufactured Using Soy Drink
Journal of Apitherapy and Nature
, cilt.1, sa.3, ss.24-31, 2020 (Hakemli Dergi)
Effect of Extraction Conditions on the Phenolic Content and DPPH Radical Scavenging Activity of Hypericum perforatum L.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.8, sa.1, ss.226-229, 2020 (Hakemli Dergi)
Partial purification and characterization of alkaline proteases from the Black Sea anchovy Engraulis encrasicholus digestive tract
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
, cilt.12, sa.1, ss.56-63, 2013 (Hakemli Dergi)
Uçucu Yagların Antimikrobiyel Özellikleri
Elektronik Mikrobiyoloji Dergisi
, cilt.9, sa.3, ss.28-40, 2011 (Hakemli Dergi)
Review on keş Keş Peyniri Üzerine Derleme
Gıda
, 2010 (Hakemli Dergi)
Süt alkali proteinazı plazmin
Gıda
, cilt.33, ss.235-240, 2008 (Hakemli Dergi)
Biyosensörler ve Gıdalarda Kullanımı
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, sa.3, ss.51-59, 2006 (Hakemli Dergi)
Hindi Pepsininin Peynir Yapımında Kullanımı
Journal of Faculty of Agriculture, OMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.19, sa.2, ss.15-20, 2004 (Hakemli Dergi)
İnek Sütü ve Soya Sütü Karışımının Pıhtılaşma Özellikleri 2 Kalsiyum Sülfat ve Rennin Enzimi İle Pıhtılaşma
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.15, sa.1, ss.5-8, 2000 (Hakemli Dergi)
İnek sütü ve soya sütü karışımlarının pıhtılaşma özellikleri 1.Kalsiyum sülfatla pıhtılaşma
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)
, cilt.14, sa.3, ss.144-150, 1999 (Hakemli Dergi)
Meyveli yoğurt üretim yöntemlerinin karşılaştırılması
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)
, cilt.14, sa.3, ss.151-165, 1999 (Hakemli Dergi)
Meyveli Yoğurt Yapım Yöntemlerinin Karşılaştırılması
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.151-165, 1999 (Hakemli Dergi)
İnek Sütü ve Soya Sütü Karışımının Pıhtılaşma Özellikleri 1 Kalsiyum Sülfatla Pıhtılaşma
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.144-150, 1999 (Hakemli Dergi)
Süttozlarında Fiziksel Özelliklerin Etkileşimi 2 Fiziksel Özelliklerin Düşme Özelliği ve Hacim Azalmasına Etkisi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.12, sa.2, ss.35-43, 1997 (Hakemli Dergi)
Süttozlarında Fiziksel Özelliklerin Etkileşimi 1 Fiziksel Özelliklerin Özgül Hacme Etkisi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.12, sa.3, ss.23-34, 1997 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
GELENEKSEL GIDALAR VE GIDA ETİĞİ
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (24-26 Kasım 2022), Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022
Probiotic microorganisms in traditional fermented dairy products
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018
Effect of microbial transglutaminase on textural properties of probiotic yoghurts fortification with soymilk
International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017
The use of ST. John’s wort extract in production of probiotic ayran
I. International Congress on medicimal and Aromatic Plants “Natural and healthy Life”. TABKON’17, 10 - 12 Mayıs 2017
Pomegranate peel extract: Potantial uses and applications in food safety and quality.
I. International Congress on medicimal and Aromatic Plants “Natural and healthy Life”. TABKON’17, 10 - 12 Mayıs 2017
Karayemiş Laurocerasus officinalis ilaveli Tarhananın Ucucu AromatikBileşenleri Kompozisyonu
5th International Vocational Schools Symposium – Prizren, 18 - 20 Mayıs 2016
Effect of Fermentation in Turkish Type Sausage
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
Pathogen Threat in Fermented Products
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
Geographical Indication Turkish Traditional Food Cheeses
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
Some physicochemical and sensory properties of ice cream used at different rates mulberry pekmez
The 3th International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.187
Probiotic Bacteria in Traditional Fermented Milk Products
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
Kahramanmaras Tarhana Production
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
Microbiological Characteristics of Çökelek and Lor Cheese
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
Mineral contents of yogurts fortified with different fruit marmalades
The 3th International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.188
The Volatile Profile at the Fermentation of Uşak Tarhana Dough and Relation with Microbial Diversity
VIth Sourdough Symposium, Nantes, Fransa, 30 Eylül - 02 Ekim 2015, ss.90
Mikrobiyel kaynaklı antioksidanlar
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Hayvansal ürünlerde saksitoksin ve önemi
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Mikroenkapsülasyon yöntemlerinin gıdalarda uygulanması
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Fermente gıdalarda bulunan laktik asit bakterilerinin tanımlanmasında kullanılan yöntemler
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Alfa amilaz enzimi üretiminde rekombinant DNA teknolojisinin kullanımı
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Gıda ambalajlamada nanoteknoloji uygulamaları
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Traditional Sourdough Bread Production
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 Ekim - 04 Nisan 2015
Balık Antifriz Proteinleri: yapıları, fonksiyonları ve gıdalarda kullanım potansiyeller.
5. Doğu Anadolu Bölgesi Su Ürünleri Sempozymu, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2014
Balık antifriz proteinleri Yapıları fonksiyonları ve gıdalarda kullanım potansiyelleri
5. Doğu Anadolu Bölgesi Su Ürünleri Sempozyumu, Elazığ, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2014
Effect of bluberry addition on microflora of yoghurt
International Conferance on Food Innovation. Valencia, Spain, 25 - 29 Ekim 2010
Konsantre Yoğurtların Makro ve Mikro Mineral İçerikleri Üzerine Yapraklı Sebzelerin Etkisi
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, 15 - 17 Nisan 2010
Keş Peyniri Üzerine Yapılan Araştırmalar ve Üretim Metodları
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, 15 - 17 Nisan 2010
Bez sucukların bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, 15 - 17 Nisan 2010
Bez Sucukların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
The First International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, 15 - 17 Nisan 2010, ss.422-424
Karayemiş ( Laurocerasus officinalis) Marmeladı Katkılı Yoğurtlarda Depolama Süresince Meydana Gelen Fizikokimyasal ve Duyusal Değişiklikler
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009
Farklı Baharat Otlarının İlavesiyle Üretilen Konsantre Yoğurtları Depolanmasıyla Meydana Gelen Değişiklikler
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.45
Dondurmanın Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Kayısı Pekmezinin Etkisi
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. Denizli, Türkiye, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009
Farklı Baharat Otlarının İlavesiyle Üretilen Konsantre Yoğurtların Depolanmasıyla Meydana Gelen Değişiklikler
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 21-23 Mayıs Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009
Yenidünya (Eriobotrya japonica) Marmeladı katkılı Yoğurtların Depolama Süresince Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Kriterlerinin İncelenmesi
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009
A traditional Turkish dairy product : Kes cheese
3 rd International Conference of Food Science and Nutrition National Research, 3 - 05 Kasım 2008
Minerals in Turkish Cheeses.
3 rd International Conference of Food Science and Nutrition National Research, 3 - 05 Kasım 2008
Süt ve Süt Ürünlerinde Mikroorganizmaları Azaltmada Alternatif Yöntemler
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.777
β- galaktosidaz’ın transglaktosilasyon yönü ve galaktooligosakkarit sentezi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008
Süt ve süt ürünlerinde mikroorganizmaları azaltmalternatif yönlemler
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008
Gıda ve kanser
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008
survey on some fatty acids concentration and some chemical values of herby cheese (otlu peynir), a traditional Turkish cheese
10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cairo, Mısır, 19 - 21 Kasım 2007, ss.68
Influence of wild garlic (Allium sp.) on free fatty acids, color and sensory properties of herby-pickled cheese (Otlu peynir) during ripening
10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cairo, Mısır, 19 - 21 Kasım 2007, ss.76
Influence of wild garlic (Allium sp.) on free fatty acids, colot and sensory properties of herby-picled cheese (otlu peyniri) during ripening
10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, 19 - 21 Kasım 2007
A survey on some fatty acids concentration and some chemical values of herby cheese (otlu peynir); a traditional turkish cheese.
10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, 17 - 21 Nisan 2007
Külek Peynirinin Duyusal Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri.
V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998