SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diyabetes Mellitusta Tıbbi Beslenme Yaklaşımları.
Samsun Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.19-28, 2022 (Hakemli Dergi)
The effect of health staff working the night shift on nutrition, anthropometric measurements, and the risk of cardiovascular disease: A sample from Samsun Province in Turkey
Prog Health Sci
, cilt.10, sa.2, ss.6-14, 2020 (Hakemli Dergi)
ADÖLESANLARDA ORTOREKSİYA NERVOZA VARLIĞI VE YEME TUTUMUNUN İNCELENMESİ
Samsun Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.8-13, 2019 (Hakemli Dergi)
Çörek Otu Tohumunun Kimyasal Bileşimi ve İnsan Sağlığındaki Yeri
Samsun Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.25-29, 2018 (Hakemli Dergi)
Çörek Otu (Nigella Sativa L.) Tohumunun Kimyasal Bileşimi ve insan Sağlığındaki Yeri
SAMSUN SAĞLIK BİLİMLERİ
, cilt.3, sa.1, ss.25-29, 2018 (Hakemli Dergi)
Konjuge linoleik Asit ve sağlık açısından önemi
Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology
, cilt.5, ss.98-102, 2017 (Hakemli Dergi)
Samsun İli Yemek Fabrikalarındaki Mutfakların Hijyen Açısından Değerlendirilmesi
MN Dahili Tıp Bilimleri
, cilt.1, sa.5-6, ss.365-370, 2006 (Hakemli Dergi)
Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Çalışan Personel İçin Sanitasyon /Hijyen Eğitimi.
Yemek Dünyası
, sa.2, 2004 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
COVİD 19 PANDEMİSİ DÖNEMİNDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SU TÜKETİMİNİN BELİRLENMESİ
I. Uluslararası Tıp, Sağlık ve İletişim Bilimleri Kongresi, Türkiye, 11 Aralık 2021
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN PROBİYOTİK GIDA TÜKETİM DURUMLARININ VE PROBİYOTİKLERE DAİR BİLGİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
I. Uluslararası Tıp, Sağlık ve İletişim Bilimleri Kongresi, Türkiye, 11 Aralık 2021
Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinde Ortoreksiya Nervoza Takıntısının Araştırılması
I. Uluslararası Tıp, Sağlık ve İletişim Bilimleri Kongresi, Türkiye, 11 Aralık 2021
Covid 19 and Nutrition.
5th International AnatolianAgriculture, Food, Environment and Biology Congress, Türkiye, 01 Ekim 2021
Transmission of Covid 19 Through Foods Products
5th International AnatolianAgriculture, Food, Environment and Biology Congress, Türkiye, 01 Ekim 2021
Yetişkin Bireylerde Gıda Okuryazarlığının Değerlendirilmesi
5. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, Türkiye, 19 Mayıs 2021
Transmission of COVID-19 Through Food ProductsCanan Asal
5th International AnatolianAgriculture, Food, Environment andBiology Congress, 1 - 04 Ekim 2020
Production and composition of tarhana
3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, 17 - 19 Eylül 2019
Beslenme ve Diyetetik Öğrencilerinin Gıda Güvenliği Sistemleri Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Araştırılması
1.Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi, 2 - 05 Mayıs 2018
BESLENME EĞİTİMİ ALAN BİREYLERDE EĞİTİM SÜRESİ VE SIKLIĞININ BESİN TERCİHLERİNE ETKİSİ
1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS, Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018
Evaluation the Effects of Traditions on Preparation and Consumption of Foods
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018
DETERMINATION OF TRADITIONAL FOOD CONSUMED IN TURKEY’S BLACK SEA AND CENTRAL ANATOLIA REGIONS
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018
DETERMINATION OF TRADITIONAL FOOF CONSUMED IN TURKEY’xxS BLACK SEA AND CENTRAL ANATOLIA REGIONS
THE 4TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, KYRENIA, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.165
Determination of Salmonella spp. in organic poultry meat
4th International Poultry Meat Congress, 26 - 30 Nisan 2017
BARİATRİK CERRAHİ OPERASYONU SONRASI HASTALARIN GENEL SAĞLIK DURUMLARI VE BESLENME DURUMLARININ BELİRLENMESİ
Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017
DETERMİNATİON OF GENERAL HEALTH CONDITIONS AND NUTRIONAL STATUS OF PATIENTS AFTER BARIATRIC SURGERY
ULUSLARARASI SAĞLIKLI BESLENME KONGRESİ GASTROİNTESTİNAL HASTALIKLAR, 5 - 07 Ekim 2017, ss.63
ÜNİVERSİTEDE BESLENME EĞİTİMİ ALAN VE ALMAYAN ÖĞRENCİLERİN BESİNTERCİHLERİNİN BELİRLENMESİ
Aydın Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017
İshali Olan Bebeklerin Beslenmesi ve Besin Hijyeni KonusundaAnnelerin Bilgi ve Tutumları
HACETTEPEBESLENME VE DİYETETİK GÜNLERİVI. MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017
BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDE YEME DAVRANIŞI BOZUKLUĞU VE KOMORBİD HASTALIKLARLA İLİŞKİSİ
4.ULUSAL SAĞLIKLI YAŞAM SEMPOZYUMU, Türkiye, 12 - 15 Şubat 2015
Beslenme ve diyetetik bölümü öğrencilerinde yeme davranışı bozukluğu ve komorbid hastalıklarla ilişkisi.
4.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, Türkiye, 12 - 15 Şubat 2015
A COMPARISON OF THE BODY COMPOSITION PARAMETERS OF TURKISH AND FOREING FEMALE NATIONAL JUDOISTS
13 TH INTERNATIONAL SPORT SCIENCE CONGRESS, 7 - 09 Kasım 2014
Comparison of the Body Composition Parameters of Turkish and Foreign Female National Judoists
13 th International Sciences Congress, Konya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2014
A COMPARISON OF THE BODY COMPOSITION PARAMETERS OF TURKISH AND FOREIGN FEMALE NATIONAL JUDOISTS
13th International Sports Sciences Congress, 7 - 09 Eylül 2014
takım sporu yapan sporcuların sıvı tüketim durumunun değerlendirilmesi
3rd international conference on science culture and sport, 24 - 26 Mayıs 2014
Takım Sporu Yapan Sporcuların Kahvaltı Yapma Durumunun Değerlendirilmesi
International Conference On Science Culture And Sport, Sarajevo, Bosna-Hersek, 24 - 26 Mayıs 2014, ss.169-170
Takım Sporu Yapan Sporcuların Kahvaltı Yapma Durumlarının Değerlendirilmesi
3. International Conference On Science Culture And Sport, 24 - 26 Mayıs 2014
Determination Of Anthropometric Measurements And NutrıtıonStatus Sports Of Young Wrestling
1st International Balkan Conference on Health Sciences, Edirne, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.17
Determination Of Probiotic Product Consumption Of Adults In Samsun
1st International Balkan Conference on Health Sciences, Edirne, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.11
Preferred Flavours on Packaged Product Consumption by SecondaryEducation Students' in Samsun
1st International Balkan Conference on Health Sciences, Edirne, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.5
Factors Influencing Of Families Breakfast Consumption In Samsun
1st International Balkan Conference on Health Sciences, Edirne, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.10
Team Sports Athletes of The State of Food Consumption Evelation
9th International Nutrition and Dietetics Congress, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2014, ss.297-298
Team Sports Athletes of The State of Food Consumption Evaluation
IX.International Nutrition Dietetics Congress, 2 - 05 Nisan 2014
Farklı Dallarda Spor Yapan Çocukların Vücut Bileşimleri Beslenme alışkanlıkları ve bazı demografik Özelliklerinin araştırılması
IX.ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, 2 - 05 Nisan 2014, ss.195-196
SAMSUN DA ÖĞRENCİLERİN KAHVALTI tÜKETİM ALIŞKANLIKLARI DURUMU
IX. ULUSLARRASI BESLENEM VE DİYETETİK KONGRESİ, 2 - 05 Nisan 2014, ss.300
TAKIM SPORU YAPAN SPORCULARIN BESİN TÜKETİM DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
IX. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, 2 - 05 Nisan 2014
SAMSUNDA YAŞAYAN YETİŞKİNLERİN AROMA KATKILI BESİN MADDELERİ TÜKETİM DURUMLARI
IX. BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, 2 - 05 Nisan 2014, ss.299-300
LİSE VE ÜNİVERSİTE öĞRENCİLERİNDE SU TÜKETİM ALIŞKANLIKLARININ BELİRLENMESİ
IX. ULUSLARARASI BESLENEME VE DİYETETİK KONGRESİ, 2 - 05 Nisan 2014, ss.302-303
Team Sports Atheletes of The State of Food Consumption Evaluation.
IX. Internatıonal Nutritional, Nutrition and Dietetics Congress, 2 - 05 Nisan 2014
The Availability of Breakfast Consumption Habits of Students in Samsun.
IX. Internatıonal Nutritional, Nutrition and Dietetics Congress., 2 - 05 Nisan 2014
Annelerin bebeklerini emzirme durumu ve etkileyen Faktörler
2.fetal hayattan çocukluğa ilk 1000GÜN GEBE VE ÇOCUK BESLENMESİ KONGRESİ, Türkiye, 27 - 29 Mart 2014, ss.48
Knowlwdge and Behaviour of Mothers on Infant Nutrition
the 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON NUTRITION AND GROWTH, 30 Ocak 2014 - 01 Şubat 2015
Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Sosyal Beceri Düzeylerinin Ölçülmesine Yönelik Bir Uygulama
2. Uluslararası 6. Ulusal Meslek Yüksekokulları Mesleki Eğitimin Yeniden Yapılandırılması Sempozyumu, 25 - 27 Mayıs 2011
12–15 Yaş Grubu Adolesan Sporcularda Beslenme Programının Antropometrik Ölçümlere Etkisi
VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 14 - 18 Nisan 2010
Güreş Eğitim Merkezlerine (Gem) Diyetisyen Desteği Gereklimi?
Beslenme ve Diyetetik Günleri II.mezuniyet sonrası, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2009
The Significance of Dieteting and Nutrition Training at Samsun Private Hemodialisis Centre.
VI. International Nutrition and Dietetics Congress, 2 - 06 Nisan 2008
0-6 Yaş Çocuklarının Bilimsel Gelişimine Yönelik Anne-Baba Eğitimi.
II. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi, 24 - 27 Ekim 2007
Asrın Güreşçisinin Beslenme Durumu ve Biyokimyasal Parametrelerinin Değerlendirilmesi
I.Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Kongresi, (Uluslararası Katılımlı), Türkiye, 9 - 12 Kasım 2006
Grekoromen ve Serbest Güreş A Milli Takımı Sporcularının Vücut Komposizyonu, Beslenme Durumları ve Biyokimyasal Parametrelerinin Değerlendirilmesi.
I.Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Kongresi, (Uluslararası Katılımlı ), Türkiye, 9 - 12 Kasım 2006
Glokomatöz Optik Atrofi ve Vitamin B12 İlişkisi
40.Ulusal Oftalmoloji Kongresi ‘Glokom’ Antalya, Türkiye, 28 Ekim - 01 Kasım 2006
Samsun İli Yemek Fabrikalarındaki Mutfakların Hijyen Açısından Değerlendirilmesi.
X. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2006
Evaluation of the Training Support of a Private Company
V.International Nutrition and Dietetics Congress., 12 - 15 Nisan 2006
Başarılı Kilo Kaybedenlerde Kilo Kazanımının Önlenmesi.
V.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 12 - 15 Nisan 2006
The influence of education on Healthy Nutrition
V.International Nutrition and Dietetics Congress., 2 - 05 Nisan 2006
EVALUATION OF SOME HEMATOLOGICAL OUTCOMES AND PERFORMANCE OF NUTRITION EDUCATION THAT WAS GIVEN TO ARCHERY TEAM IN SAMSUN DISTRICT
THE 10TH ICHPER SD EUROPE CONGRESS AND THE TSSA 8TH INTERNATIONAL SPORTS SCIENCE CONGRESS, 17 - 20 Kasım 2004
That was given to Archery Team in Samsun District.
The 10 th Echper. Sd Europe Congress, The TSSA 8th International Sports Science Congress, 17 - 20 Kasım 2004
Gebelerin Besin Tüketim Durumu ile Ek ‘Demir + Folik Asit Desteğinin’ Hematolojik Bulgulara Etkisinin Değerlendirilmesi
IX. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2004
Soya Katkılı Yoğurt Yapımı Üzerine Bir Çalışma
III. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 12 - 15 Nisan 2000
Kitap & Kitap Bölümleri
Yaşlılık Döneminde Beslenme
Yaşlılık Pisikolojisi Bütüncül Yaklaşım, Hatice Kumcağız, Yasin Demir, Editör, PEGEM AKADEMİ, Ankara, ss.191-204, 2021