Yayınlar & Eserler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Evaluatıon Of Food Consumptıon Frequencıes Of Handball Athletes.

BİLTEK-VI Internatıonal Symposıum On Current Developments In Scıence, Technology And Socıal Scıences, Malatya, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2022

EVALUATION OF FOOD CONSUMPTION FREQUENCIES OF HANDBALL ATHLETES

BİLTEK-VI INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CURRENT DEVELOPMENTS IN SCIENCE, TECHNOLOGY AND SOCIAL SCIENCES, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022, ss.625-629

2-6 YAŞ ÇOCUKLARDA BESLENME DURUMU VE ENFEKSİYON SIKLIĞI DEĞERLENDİRMESİ

4. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 26 Mart 2022, ss.569-575

FLAVONOİDLER VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

4. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 26 Mart 2022, ss.686-692

MONOSODYUM GLUTAMATIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

UBSDER 4th CONGRESSES IMVHSC 4th International Medical, Veterinary and Health Sciences Congres, İzmir, Türkiye, 26 Şubat - 01 Mart 2022, ss.11-12

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN PROBİYOTİK GIDA TÜKETİMİ VE PROBİYOTİKLERE DAİR BİLGİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ

I. Uluslararası Tıp, Sağlık ve İletişim Bilimleri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 09 Aralık 2021, ss.408-413

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ KIZ ÖĞRENCİLERİNİN EMZİRME BİLGİ DÜZEYİ VE TUTUMLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

1. Uluslararası Tıp Sağlık ve İletişim Kongresi, İstanbul, Türkiye, 09 Aralık 2021, ss.279-282

SAĞLIK KURUMLARINA MÜRACAAT EDEN YETİŞKİN HASTALARA YÖNELİK ETKİN SAĞLIK İLETİŞİMİ İÇİN PRENSİPLER

I. Uluslararası Tıp, Sağlık ve İletişim Bilimleri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 09 Aralık 2021

Gender differences in adolescents’ eating habits at school and its relationship with obesity

IV. Union of Thrace Universities International Health Sciences Congress, Kırklareli, Türkiye, 11 - 12 Kasım 2021

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDE ORTOREKSİYA NERVOZA TAKINTISININ ARAŞTIRILMASI

1. Uluslararası Tıp Sağlık ve İletişim Kongresi, İstanbul, Türkiye, 09 Aralık 2021, ss.310-312

Does Obesity Affect Clinical Course in Patients with Multiple Sclerosis?

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019

MULTİPL SKLEROZ HASTALARINDA OBEZİTE KLİNİK SEYRİ ETKİLER Mİ?

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019

Does obesıty affect clınıcal course in patients with multiple sclerosis

2. ULUSLARARASI sAĞLIKLI BESLENME KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.391-402

Öğün Zamanının Sağlık Üzerine Etkileri

1. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.87

FİTOÖSTROJENLER VE SAĞLIK ÜZERİNEETKİLERİNİN İNCELENMESİ

1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE and LIFE CONGRESS (IHSLC 2018), 2 - 05 Mayıs 2018

HİPERTANSİYON TEDAVİSİNDE KULLANILAN DASH DİYETİ VE SAĞLIK

1. ST INTERNATIONAL HEALTH SCIENCES AND LIFE CONGRESS, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.815-816

OBESITY AND ZINC: WHICH CAME FIRST, THE CHICKEN OR THE EGG?

1 ST INTERNATIONALHEALTH SCIENCES AND LIFE CONGRESS, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.164-165

Glisemik İndeks ve Obezite

1st International Health Science and Life Congress, 2 - 05 Mayıs 2018

FITOÖSTROJENLER VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİNİN İNCELENMESİ

1. ST INTERNATIONAL HEALTH SCIENCES AND LIFE CONGRESS, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.50-51

ÖĞÜN ZAMANININ SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

1 ST INTERNATİONAL HEALTH SCIENCE AND LİFE CONGRESS, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.82-83

BESLENME ÖĞRENCİLERİNİN HELAL GIDAFARKINDALIĞI VE TUTUMU

1 ST INTERNATIONAL HEALTH SCIENCES AND LİFE CONGRESS, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.121

DETERMINATION OF TRADITIONAL FOOD CONSUMED IN TURKEY’S BLACK SEA AND CENTRAL ANATOLIA REGIONS

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018

DETERMINATION OF TRADITIONAL FOOF CONSUMED IN TURKEY’xxS BLACK SEA AND CENTRAL ANATOLIA REGIONS

THE 4TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, KYRENIA, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.165

EVALUATION THE EFFECT OF TRADITIONS ON PREPARATION AND COMSUMPTION OF FOODS

THE 4 TH INTERNATINAL SYMPOSIUM ON TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCAUSUS, 19 - 21 Nisan 2018, ss.166

BARİATRİK CERRAHİ OPERASYONU SONRASI HASTALARIN GENEL SAĞLIK DURUMLARI VE BESLENME DURUMLARININ BELİRLENMESİ

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017

DETERMİNATİON OF GENERAL HEALTH CONDITIONS AND NUTRIONAL STATUS OF PATIENTS AFTER BARIATRIC SURGERY

ULUSLARARASI SAĞLIKLI BESLENME KONGRESİ GASTROİNTESTİNAL HASTALIKLAR, 5 - 07 Ekim 2017, ss.63

FRUKTOZ İÇEREN ŞEKERLER VE KARDİOVASKÜLER HASTALIKLARLA İLİŞKİSİ

ı. UKUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.930

İshali Olan Bebeklerin Beslenmesi ve Besin Hijyeni KonusundaAnnelerin Bilgi ve Tutumları

HACETTEPEBESLENME VE DİYETETİK GÜNLERİVI. MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017

Samsun İlinde İlköğretim Öğrencilerinin Beslenme BilgiDüzeyinin Saptanması

HACETTEPEBESLENME VE DİYETETİK GÜNLERİVI. MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017

SAMSUN İLİNDE İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME BİLGİ DÜZEYİNİN SAPTANMASI

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, VI.Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017

Determination of medical alternative treatment approaches and usage status of individuals

I. İnternational Congress on medicinal and aromatic plants natural and healthy life, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1458

MS te yaşam tarzı Beslenme ve Egzersiz

Hemşire Bilgi paylaşım Toplantıları Modül 3, Türkiye, 13 - 14 Haziran 2015

Çalışan ve Çalışmayan Kadınların Evde Besin Hazırlama ve Hazır Gıda Tüketim Durumları

1. ULIUSLARARASI ÇUKUROVA KADIN ÇALIŞMALARI KONGRESİ, 9 - 11 Nisan 2015, ss.212-213

TOPLUMSAL CİNSİYET VE FLÖRT ŞİDDETİ

1. ULUSLARARASI ÇUKUROVA KADIN ÇALIŞMALARI KONGRESİ, 2 - 11 Nisan 2015, ss.183-185

KADIN VE BESLENME

1. ULUSLARARASI ÇUKUROVA KADIN ÇALIŞMALARI KONGRESİ, 9 - 11 Nisan 2015, ss.94-95

MULTİPLE SKLEROZ VE BESLENME

MS HEMŞİRE AKADEMİSİ, Türkiye, 7 - 08 Kasım 2014

Samsun da yaşayan 14 65 yaş arası bireylerin prebiyotik ürün tüketim durumlarının Belirlenmesi

2. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Türkiye, 31 Ekim - 01 Kasım 2014

YOĞUN BAKIMDA ENTERAL BESLENME VE ÜRÜN SEÇİMİ

YOĞUN BAKIM BESLENMENSİ GÜNCEL YAKLAŞIMLAR SEMPOZYUMU, Türkiye, 01 Kasım 2013 - 01 Kasım 2014

The Effect Of Women's Cooking Method Of Working Life

1st International Balkan Conference on Health Sciences, Edirne, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.9

Evaluation Of Hygiene Of Kitchen And Health Of Staff At Commercial OrNon-Commercial Institutions In Samsun

1st International Balkan Conference on Health Sciences, Edirne, Türkiye, 14 Mayıs 2014, ss.19

Factors Influencing Of Families Breakfast Consumption In Samsun

1st International Balkan Conference on Health Sciences, Edirne, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.10

Determination Of Anthropometric Measurements And NutrıtıonStatus Sports Of Young Wrestling

1st International Balkan Conference on Health Sciences, Edirne, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.17

Determination Of Probiotic Product Consumption Of Adults In Samsun

1st International Balkan Conference on Health Sciences, Edirne, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.11

Eating habits of the elderly living in Samsun

1st International Balkan Conference on Health Sciences, Edirne, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.18

The Availability of Breakfast Consumption Habits of Students in Samsun.

IX. Internatıonal Nutritional, Nutrition and Dietetics Congress., 2 - 05 Nisan 2014

Laparoskopik Safra Kesesi Hastalarında Metabolik Sendrom Durumu

IX.ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, 2 - 05 Nisan 2014, ss.165-166

Annelerin bebeklerini emzirme durumu ve etkileyen Faktörler

2.fetal hayattan çocukluğa ilk 1000GÜN GEBE VE ÇOCUK BESLENMESİ KONGRESİ, Türkiye, 27 - 29 Mart 2014, ss.48

Effects of general health and nutritional status of adolescent pregnants on their newborns

The 7th ınternational DIP Symposium Diabetes, 30 Ocak 2014 - 01 Şubat 2015, ss.502

Knowlwdge and Behaviour of Mothers on Infant Nutrition

the 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON NUTRITION AND GROWTH, 30 Ocak 2014 - 01 Şubat 2015

Samsun Süleyman Yançatoral Yetiştirme Yurdundaki Çocukların Beslenme durumunun ve Yurt Çalışanlarının Beslenme Bilgisinin Belirlenmesi

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013, ss.66

Kanser hastalarında Beslenme

Kemoterapi Hemşireliği Kursu, Türkiye, 1 - 03 Şubat 2013

Hepatiti ve Yağlı Karaciğerde Beslenme Tedavileri

VIII.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012, ss.141-142

Diabetik Hastalarda Enteral Ürünl Seçimi vaka sunumu

Klinik Beslenme Desteğinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2010, ss.72-75

İnflammatuar Barsak Hastalıklarında Beslenme Durumu

Nutrisyon Desteğinde Güncel Durum Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2008, ss.191-201

Adölesan Gebelerin Sağlık ve Beslenme Sorunları ve Yenidoğan Sağlığına Etkisi

VI. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, Türkiye, 14 - 18 Nisan 1998, ss.274-276

Kitap & Kitap Bölümleri

TÜKETİMİNİN AZALTILMASI GEREKEN BESİNLER ve BESİN ÖGELERİ .

TÜRKİYE BESLENME R E H B E R İ ( T Ü B E R ) 2022, Prof. Dr. Ayla Gülden PEKCAN, Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Prof. Dr. Murat BAŞ, Prof. Dr. Nilüfer ACAR TEK, Prof. Dr. Hülya GÖKMEN ÖZEL, Editör, T.C. Sağlık Bakanlığı, Ankara, ss.85-95, 2022

Inflammatuar Barsak Hastalıklarında Nutrisyon

Klinik Nutrisyon Uygulama İlkeleri, Tayfur Muhittin, Çetin Özbek Sevan, Süzen Banu, Editör, Hatipoğlu Yayıncılık, Ankara, ss.299-322, 2021

Beslenme Etiği ve Beslenme Politikaları

Beslenme Politikaları, Akın,Hakan., Güngör, Emel Öktem, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.139-162, 2021

Yaşlılık Döneminde Beslenme

Yaşlılık Pisikolojisi Bütüncül Yaklaşım, Hatice Kumcağız, Yasin Demir, Editör, PEGEM AKADEMİ, Ankara, ss.191-204, 2021

Yaşlılık Döneminde Beslenme

Yaşlılık Psikolojisi Bütüncül Yaklaşım, Kumcağız Hatice, Demir Yasin, Editör, PEGEM, Ankara, ss.191-204, 2021

Gastrointestinal Sistemde Cerrahi

Klinik Pediatrik Beslenme, Reci Meseri, Özge Küçükerdönmez, Murat Urhan, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.142-160, 2019

Karbonhidratlar

Beslenmenin Esasları ve Sağlığın Korunmasında Beslenme, Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, Editör, Hatipoğlu YAYINEVİ, Ankara, ss.20, 2016

Nörolojik Hastalıklarda Beslenme Tedavisi

Hastalıklarda Beslenme Tedavisi, Emel Tüfekçi Alphan, Editör, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, ss.62, 2013

Cilt Hastalıkları ve Beslenme

Hastalıklarda Beslenme Tedavisi, Emel Tüfekçi Alphan, Editör, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, ss.44, 2013

Crohn Hastalarında Nutrisyon Desteği

Nütrisyonda Güncel Konular, Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel, Editör, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, ss.5, 2011

İnflamatuar Barsak Hastalıklarında Nutrisyon Desteği

Nütrisyonda Güncel Konular, Nihal Zekiye Erdem, Sadicide Gümüşel, Editör, Hatipoğlu yayınevi, Ankara, ss.12, 2011

Metrikler

Yayın

151

Atıf (WoS)

43

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

49

H-İndeks (Scopus)

3

Proje

3

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları