PYO.TIP.1907.20.002 Biyofizik Anabilim Dalı Eğitim Laboratuvarlarının Geliştirilmesi

Karadayı A. (Yürütücü), Akgün Ünal N., Yontar O.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2020 - 2023

• Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
  • Başlama Tarihi: Ağustos 2020
  • Bitiş Tarihi: Mayıs 2023

Proje Özeti

Biyofizik eğitim ve araştırma alanları teknolojinin gelişimi ile birlikte hız kazanmış ve ulusal alanda Biyofizik eğitiminde Türk Biyofizik derneği tarafından 2013 yılında, Türkiye’deki üniversiteler Biyofizik anabilim dalları lisans ve lisansüstü eğitimi konuları ve hedeflerinin uyumluluğu sağlamak amacı ile biyofizik hedefler tekrar gözden geçirilmiş ve Temmuz 2020’de Bilimsel Araştırma Projeleri 1907 Eğitim Öğretim Alt yapı desteğiyle OMU Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Lisans ve Yüksek lisans öğrenci Laboratuvarı desteklenmiştir. Projede Tıp Fakültesi Dönem I, I, III eğitim programında olan uygulamalar proje desteğiyle güncellenmiştir. Proje desteğiyle alınan ve yapılan cihazlar kullanılarak ayrıca Biyofizik uygulama föyü de oluşturulmuştur.