Hakkımızda

Nörobilim Çalışma Grubu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi sinirbilim alanında çalışan bazı bilim insanlarının ve öğrencilerin  kurduğu bir oluşumdur. Grup, 01.01.2024 tarihinde kurulmuştur. Bu tarihten itibaren toplantı, seminer ve makale sunumları şeklinde etkinlikler çerçevesinde düzenli aralıklarla bir araya gelinmektedir. Grup üyeleri Tıp Fakültesi Anatomi, , Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Farmakoloji, Nöroloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sinir Bilimleri akademik personeli ve lisansüstü öğrencilerinden oluşmaktadır.

Nörobilim Çalışma Grubu’nun amacı üniversitede Nörobilim alanında yapılan çalışmaları tartışmak, bu çalışmaları daha ileriye taşımanın yollarını araştırmak, yeni iş birlikleri kurulmasına aracılık etmek ve nörobilim araştırmalarına gönül veren genç araştırmacıların yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bu çerçevede, grubun hedefi Ondokuz Mayıs Üniversitesinin Sinirbilim alanındaki yetkinliğini ulusal ve uluslararası ölçekte daha üst noktalara çıkarabilmektir.