Hakkımızda

KİTAM, Kalkınma Bakanlığı – Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından 2010 yılında projelendirilen 2013 yılında inşaatı bitirilerek, 2014 yılının mayıs ayında faaliyete başlayan merkezde, dört farklı alanda faaliyetine başlamış (Biyoteknoloji Birimi, Görüntüleme ve Karakterizasyon Birimi, Kromatografi Birimi ve Malzeme Birimi) 2020 yılında Çevre Ölçüm Analiz Birimi ve 2022 yılında Mikrobiyoloji Biriminin hayata geçirilmesi ile analiz altyapısını genişletmiştir. Merkez, ileri teknoloji alanları başta olmak üzere öncelikli bilimsel ve teknolojik araştırmalarda ihtiyaç duyulan alt yapı ortamını oluşturarak, ihtiyaç duyulan hizmet ve analizleri gerçekleştirmektedir (https://kitam.omu.edu.tr/ ). KİTAM TS EN ISO/IEC 17025 “Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar” standardının gereklerine uygun olarak Kalite Yönetim Sistemi’ni oluşturmuş ve faaliyet alanı içindeki tüm işlemleri ve prosesleri dokümante ederek izlenebilir bir yönetim yapısı kurmuştur. KİTAM, Üniversitemizde akreditasyon çalışmalarında öncülük yapmış, bünyesinde bulunan Çevre Laboratuvarı 6 parametreyle, test ve analiz hizmetlerinin uluslararası tanınırlığının ve güvenilir ölçüm sonuçlarının garantisi olan TÜRKAK laboratuvar akreditasyonunu 26 Nisan 2022 tarihinde tamamlamış ve 4 yıllığına akredite edilmiştir. 2023 yılında Mikrobiyoloji Birimi çalışmaları tamamlanarak akreditasyon kapsamı genişletilmiştir. Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) akreditasyon çalışmaları devam etmektedir. Üniversitemizde görev yapan pek çok akademik personelin araştırma projelerine Merkezimiz aktif olarak destek olmaktadır. Merkezimiz ağırlıklı olarak OMÜ personeline hizmet vermekle birlikte özel sektör ve kamu kurumları da önemli paydaşları arasındadır.