miRNAlariın CRISPRCas9 Sistemi Kullanılarak Susturulmasıyla Kuraklığa Tolerant Domates Bitkisinin Geliştirilmesi
Kavas M. (Yürütücü), TANVEER N. A.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2024 - Devam Ediyor
CRISPRCombo Teknolojisi Kullanılarak Domates Bitkisinde Lateral Köklerin Arttırılması
Kavas M. (Yürütücü), Yılmaz N. N.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2023 - Devam Ediyor
Crispr Sistemini Kullanarak Domates Güvesine [Tuta Absoluta (Meyrick) (Lepidoptera: Gelechiidae)]) Toleranslı Domates Genotipinin Geliştirilmesi
Kavas M. (Yürütücü)
TÜBİTAK Projesi, 2023 - 2026
CRISPR-COMBO Teknolojisi Kullanılarak Kuraklık ve Tuz Stresine Dayanıklı ve Erken Çimlenme Kabiliyeti Olan Domates (S. lycopersicum) Bitkisinin Geliştirilmesi
Kavas M. (Yürütücü), Yerlikaya S.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2023 - 2026
Biyojen amin üretiminin engellenmesi için CRISPR temelli yöntem geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2023 - 2025
Crispr-Act3.0 Sistemi Kullanılarak Kök-Ur Nematoduna (Meloidogyne incognita)Dayanıklı Domates Bitkisinin Gelistirilmesi
TÜBİTAK Projesi, 2021 - 2024
Nötr Gün Çileklerinin Yüksek Sıcaklık Stresine Karşı Gösterdikleri Toleransın Pomolojik, Fizyolojik Ve Moleküler Temelinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2021 - 2024
Domates bitkisindeki AP2/ERF gen ailesine ait bazı genlerin CRISPR/Cas9 Sistemi kullanılarak susturulmasının meyve yumuşaması ve biyotik stres toleransı üzerindeki etkisinin belirlenmesi
Aydınlı G., Kavas M. (Yürütücü)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2021 - 2024
Multipleks CRISPR-Act3.0 teknolojisinin bitkilerde kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2023 - 2023
Domates Rin Mutant Ve Crocker Hatlarında Pektat Liyaz Geninin Overekspresyonun Meyve Yumuşaması Üzerine Etkisinin Moleküler, Biyokimyasal Ve Morfolojik Karakterizasyonu
TÜBİTAK Projesi, 2021 - 2023
CRISPR/ Cas9 Sistemi ile Solanum lycopersicum'da Yağ Asidi Sentez Yolağındada Yer Alan Genlerin Susturulması
Kavas M. (Yürütücü), Bahadır S.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2022 - 2023
Fasulye Bitkisinde Yüksek Sıcaklıkta Çiçeklenme, Döllenme ve Bakla Oluşumunun Moleküler Mekanizmasının Transkriptom Seviyesinde İncelenmesi
Kurt Kızıldoğan A., Kavas M. (Yürütücü)
TÜBİTAK Projesi, 2020 - 2023
Curtovirüslere Karşı Şeker Pancarında Crispr/Cas9 Temelli Dayanıklılık Sisteminin Geliştirilmesi
Yıldırım K. (Yürütücü), Kavas M.
TÜBİTAK Projesi, 2018 - 2021
Fındık bitkisinde (C. avellena L.) RNA-seq tabanlı SSR Moleküler Markörlerinin Geliştirilmesi ve Karekterizasyonu
Kavas M. (Yürütücü), Kamara H. I.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2017 - 2019
Fasulye (Phaseolus vulgaris) bitkisinden alınan PvERF31 geninin klonlanarak tütün bitkisine aktarılması ve fonksiyonelliğinin değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi, 2016 - 2017
Fasulye Bitkisinden PvLea5 Geninin Klonlanması ve Tütün Bitkisine Aktarılarak Fonksiyonunun Değerlendirilmesi
Kavas M. (Yürütücü), Atabay E. S.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2015 - 2016
Yaprak Açım Zamanını Bakımından Farklılık Gösteren Üç Fındık Çeşidinde Yeni Nesil Dizileme Yöntemleri Kullanılarak Transkriptom Analizlerinin Gerçekleştirilmesi
Kurt Kızıldoğan A., Kavas M. (Yürütücü)
TÜBİTAK Projesi, 2014 - 2016
Zeytin OeSRC1 ve fasulye dehidrin LEA genlerinin klonlanması ve tütün bitkisinde fonksiyonel karakterizasyonu
Kavas M. (Yürütücü), Aduse Poku S.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2015 - 2016
Zeytinde (Olea europaea L.) meyve dökme moleküler mekanizmasının yeni nesil dizileme yöntemiyle transkriptom düzeyinde analizi
Kavas M. (Yürütücü)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2013 - 2016