Araştırma Alanları

MALZEME BİLİMİ, SERAMİK

Malzeme Bilimi, Seramik, silikatlar ve alüminosilikatlar, refrakter metal oksitler ve metal nitritler ve boritler de dahil olmak üzere yüksek sıcaklıkta erime noktaları olan inorganik malzemelerle uğraşan kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca toprak, porselen, tuğla, cam ve camsı emayeler gibi ürünleri tartışan kaynakları içermektedir.

MALZEME BİLİMİ, KARAKTERİZASYON VE TEST

Malzeme Bilimi, Karakterizasyon ve Test, malzemeleri değerlendirmek ve test etmek için kullanılan tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu teknikler tahribatsız muayene, kırınım analizi, elektron mikroskobu, elektron spektroskopisi, iyon ışın analizi, mekanik test, optik karakterizasyon ve taramalı tünelleme mikroskobunu içerir.

MALZEME BİLİMİ, KOMPOZİTLER

Malzeme Bilimi, Kompozitler, bitmiş halde katı, çözünmez olan ve kimyasal nitelikte olan iki veya daha fazla malzemenin karışımlarına veya mekanik kombinasyonlarına odaklanan kaynakları kapsar. Önemli kompozit türleri şunlardır: 1) kağıt, kumaş veya ahşap laminatları ve bir ısıyla sertleşen malzeme; 2) güçlendirilmiş plastikler; 3) sermetler (seramik ve metal tozları); 4) doğal ve sentetik liflerin kumaşları; ve 5) bir dolgu malzemesinin dolgu maddesi ile doldurulduğu dolgu macunları veya küçük parçacıklar halinde doldurulmuş kompozitler.

METALURJİ VE METALURJİ MÜHENDİSLİĞİ

Metalurji ve Metalurji Mühendisliği, metalik bir elementi doğal olarak meydana gelen durumundan izole etmek, inceltmek ve faydalı bir alaşım veya ürüne dönüştürmek için kullanılan çok sayıda kimyasal ve fiziksel süreci kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki konular arasında korozyon önleme ve kontrolü, hidrometalurji, pirometalurji, elektrometalurji, faz dengesi, demir üretimi, çelik yapımı, oksidasyon, kaplama ve kaplama, toz metalurjisi ve kaynak bulunmaktadır.

MÜHENDİSLİK, İMALAT

Mühendislik, İmalat, hammaddelerin son kullanım ürünleri veya işlenmiş materyallere dönüştürülmesi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki konular arasında bilgisayarla bütünleşik üretim (CIM), bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve bilgisayar destekli üretim (CAM); ürünlerin, araçların ve makinelerin tasarımı; kalite kontrol; zamanlama; üretim; ve envanter kontrolü.

MÜHENDİSLİK, MEKANİK

Mühendislik, Mekanik, ısı ve mekanik gücün üretilmesi, iletimi ve kullanımı ile aletlerin, makinelerin ve bunların ürünlerinin üretimi ve işletilmesi ile ilgili kaynakları içermektedir. Bu kategorideki konular arasında ısı transferi ve termodinamik, yorulma ve kırılma, aşınma, triboloji, enerji dönüşümü, hidrolik, pnömatik, mikroelektronik, plastisite, gerinim analizi ve aerosol teknolojisi yer almaktadır.

MEKANİK

Mekanik, fiziksel sistemlerin kuvvetler hareketi altındaki davranışlarını inceleyen kaynakları içerir. Bu kategoride yer alan konular arasında akışkanlar mekaniği, katı mekaniği, gaz mekaniği, matematiksel modelleme (kaos ve fraktallar, sonlu elemanlar analizi), termal mühendislik, kırılma mekaniği, ısı ve kütle akışı ve transferi, faz dengesi çalışmaları, plastisite, adhezyon, reoloji, yerçekimi etkileri, titreşim etkileri ve dalga hareketi analizi.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, TEORİ VE YÖNTEM

Bilgisayar Bilimi, Teori ve Yöntemleri, deneysel bilgisayar işlem yöntemlerini veya paralel hesaplama, dağıtık hesaplama, mantıksal programlama, nesne yönelimli programlama, yüksek hızlı bilgi işlem ve süper hesaplama gibi programlama tekniklerini vurgulayan kaynakları içerir.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, YAPAY ZEKA

Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.