Araştırma Alanları

SOSYAL BİLİMLER, İNTERDİSİPLİNER

Sosyal Bilimler, Disiplinlerarası, sosyal bilimler ve bilgisayarlar, zaman ve toplum, değerlendirme pratiği, siyah çalışmalar, bilgi bilimi ve toplumu, eşcinsellik çalışmaları, çocukluk çalışmaları ve ölüm araştırmaları gibi alanlara disiplinler arası bir yaklaşımla kaynakları içerir.

ARKEOLOJİ

Arkeoloji, geçmiş insan yaşamı ve faaliyetlerinin maddi kalıntılarını (fosil, kalıntı, eser ve anıt gibi) inceleyen kaynakları içerir. Bu kategori, tespit ve analiz yöntemleri de dahil olmak üzere arkeolojinin tüm yönleriyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Antropolojik arkeoloji kaynakları da SSCI'da ele alınmaktadır.

MİMARİ

Mimarlık, özellikle sanat ve tasarım yapılarının tasarım ve inşaatı ile ilgili olan kaynakları kapsamaktadır. Bu kategoride ayrıca mimari tarih, peyzaj mimarlığının yanı sıra şehir ve ülke planlama ve tasarım kaynakları da yer almaktadır.

SANAT

Sanat, görsel anlatımın tüm alanlarında - grafik, basım, resim, heykel ve fotoğraf - yanı sıra interaktif ve elektronik sanatı da kapsar. Bu kategoride ayrıca sanat tarihi, müze bültenleri ve müze yönetimi üzerine yayınlar bulunmaktadır.

TARİH

Sosyal Bilimlerde Tarih kategorisi öncelikle politik, sosyal ve ekonomik tarihle ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca belirli bir gruba, ülkeye veya coğrafi alana odaklanan geçmiş kaynakları içerir.

SOSYAL BİLİMLER TARİHİ

Sosyal Bilimler Tarihi, işletme, ekonomi, eğitim, sosyoloji, hukuk ve psikoloji gibi disiplinlerin tarihine ait kaynakları içerir.

BEŞERİ BİLİMLER, ÇOKDİSİPLİNLİ

Beşeri bilimler, multidisipliner, yaratıcı, sanatsal, felsefi veya tarihsel anlatımla ilgili iki veya daha fazla konuda kaynakları ve bu çalışmaların oluşturduğu kayıtlar, belgeler, eserler veya eserler gibi belirli bir kütüphanenin koleksiyonları gibi kaynakları içerir. Belli bir disiplinin veya kültürün tüm yönleriyle ilgili kaynaklar burada sınıflandırılmaktadır.

KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR

Kültürel çalışmalar, sosyo-politik, tarihsel ve coğrafi bağlamlarında modern kültürel fenomenlerin, uygulamaların ve ürünlerin disiplinler arası, teorik-eleştirel çalışmasına ilişkin kaynakları kapsamaktadır.

ANTROPOLOJİ

Antropoloji, insanların, özellikle kökenlerinin, dağılımlarının, davranışlarının yanı sıra fiziksel, sosyal ve kültürel özelliklerinin ve gelişimlerinin bilimsel çalışmasıyla ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori, tanım gereği, tarih, arkeoloji ve diğer bazı sosyal bilimlerdeki ilgili kaynaklardan borç alır.

MALZEME BİLİMİ, SERAMİK

Malzeme Bilimi, Seramik, silikatlar ve alüminosilikatlar, refrakter metal oksitler ve metal nitritler ve boritler de dahil olmak üzere yüksek sıcaklıkta erime noktaları olan inorganik malzemelerle uğraşan kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca toprak, porselen, tuğla, cam ve camsı emayeler gibi ürünleri tartışan kaynakları içermektedir.

MALZEME BİLİMİ, ÇOKDİSİPLİNLİ

Malzeme Bilimi, Multidisipliner, malzemelerin doğası, davranışı ve kullanımı ile ilgili genel ya da çok disiplinli bir yaklaşıma sahip olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında seramikler, kompozitler, alaşımlar, metaller ve metalurji, nanoteknoloji, nükleer malzemeler, yapışma ve yapıştırıcılar yer almaktadır.

METALURJİ VE METALURJİ MÜHENDİSLİĞİ

Metalurji ve Metalurji Mühendisliği, metalik bir elementi doğal olarak meydana gelen durumundan izole etmek, inceltmek ve faydalı bir alaşım veya ürüne dönüştürmek için kullanılan çok sayıda kimyasal ve fiziksel süreci kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki konular arasında korozyon önleme ve kontrolü, hidrometalurji, pirometalurji, elektrometalurji, faz dengesi, demir üretimi, çelik yapımı, oksidasyon, kaplama ve kaplama, toz metalurjisi ve kaynak bulunmaktadır.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, İNTERDİSİPLİNER UYGULAMALAR

Bilgisayar Bilimleri, Disiplinlerarası Uygulamalar, bilgisayar teknolojisi ve bilgi yönetimi, mühendislik, biyoloji, tıp, çevre çalışmaları, jeoloji, sanat ve beşeri bilimler, tarım, kimya ve fizik gibi diğer disiplinlere metodoloji uygulanması ile ilgili kaynakları içerir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik
Yerbilimleri
Doğa Bilimleri Genel
Çevre / Ekoloji
Sanat ve Beşeri Bilimler (AHCI)