Homeopatinin Prensipleri ve Veteriner Hekimlikte Kullanımı

Pekmezci D., GÜLTİKEN N.

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, cilt.12, sa.1, ss.49-56, 2015 (Hakemli Dergi) identifier

• Basım Tarihi: 2015
  • Dergi Adı: Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
  • Derginin Tarandığı İndeksler: TR DİZİN (ULAKBİM)

Bu derlemenin amacı on dokuzuncu yüzyılın başlarında Dr. Christian Friedrich Samuel Hahnemann'ın geliştirdiğibir tıp sistemi olan homeopatinin temel prensipleri ile homeopatinin veteriner hekimlikte kullanımı hakkında bilgi vermektir. Veteriner hekimlikte homeopatinin kullanımı tüm dünyada giderek artmaktadır. Bu yaklaşım sayesinde ülkemizde veteriner hekimlerin hem homeopati hem de konvansiyonel tıp alanında kendini geliştirmesi özellikle de organikhayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı açısından olumlu sonuçlar doğuracağı düşünülmektedir.
The purpose of the present study is to inform about the main principles of homeopathy, which is accepted as a medicine system and improved by Dr. Christian Friedrich Samuel Hahnemann earlier in the nineteenth century and its applications in veterinary medicine. Homeopathic applications in veterinary medicine have been gradually increased. It is believed that veterinarians who improved both homeopathy and conventional medicine skills will induce favorable results on the organic animal breeding and animal health within this approach in our country.