Fen Öğretiminde Yaygın Görülen Kavram Yanılgıları

• Yayınevi: Nobel Yayınevi
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Editörler: Ergun M., Editör

Bu bölümde, ortaokul fen bilimleri dersi kapsamında ele alınan temel fen kavramlarıyla ilgili öğrencilerde sıklıkla karşılaşılan kavram yanılgıları ele alınmaktadır. Kavram yanılgısının hatalı bilgiden, bilgi eksikliğinden ve kavram kargaşasından farkı örneklerle karşılaştırılarak verilmiştir. Kavram yanılgılarının nelerden kaynaklandığı, kavram yanılgılarının tespiti veya giderilmesinde kullanılabilecek teknikler örnekler üzerinden açıklanmıştır. Fen bilimleri dersi öğretim programında yer alan konu alanlarına göre sınıflandırılan ve her sınıf seviyesinde yaygın görülen kavram yanılgıları örnekler üzerinden incelenmiştir. Örnekler üzerinden ele alınan kavram yanılgılarını içeren bu bölümün öğretmen ve öğretmen adaylarına fikir vermesi ders tasarımı yaparken etkinlik geliştirmede katkı sağlaması amaçlanmıştır.