Seramik ve Cam Bölümü Atölye Çalışmalarının Öğrencilerin Uygulama Yeterlikleri Üzerindeki Rolü

Aslan T. (Yürütücü)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2021 - 2022

• Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
  • Başlama Tarihi: Ağustos 2021
  • Bitiş Tarihi: Eylül 2022

Proje Özeti

Bu proje ile, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Seramik ve Cam Bölümü atölyelerinin gerekli olan ekipman ve donanımının güçlendirilmesi ve sarf kaynaklarının devamlılığının sağlanması ile nitelikli eğitim ve öğretim sürecinin oluşturulması amaçlanmıştır. Seramik ve Cam Bölümü, ulusal ve uluslararası şartlarda akademik ve sanatsal çalışmaların devamlılığını sağlamak üzere eğitim ve öğretimde, artan öğrenci sayısı ve ihtiyaçlara cevap verecek şekilde atölye yapısını güncelleyerek teknolojik koşullara uygun akademik, sanatsal ve endüstriyel çalışmalarla yenilikçi bakış açısını oluşturmaya gereksinim duymuştur. Birebir eğitim ilkesi içinde mesleki donanım oluşturma yönünde pratik ve deneyimlerin elde edilmesi misyonunu gerçekleştirebilmek için, seramik ve cam atölyelerinin alet, ekipman ve sarf malzemeleri yönünden eksikliklerinin giderilmesi ve böylelikle sorunsuz bir fiziki ortam ve atölye koşullarının sağlanması gerekmiştir. Seramik ve Cam Bölümü atölye altyapılarının güçlendirilmesi sonucunda atölyelerimizin yeterlilik düzeyi artacak ve ülkenin ihtiyacı olan teknik üretim bilgisine hakim, sosyal ve kültürel değerlerini doğru tespit edebilen sanatçılar, tasarımcılar, eğitmenler ve mezunlar yetiştirilecektir. Donanımlı ve yeterli teknik ortam ile desteklenmiş atölyede cam malzemeyi deneyimleyen bireylerin topluma kazandırılması sağlanacaktır. Tasarım, üretim, planlama, süreç takibi, çıktıların ve hataların doğru değerlendirilmesi ile hem sanatsal hem de endüstriyel alanlarda ülkemize gelir ve değer kazandırılması hedeflenmiştir. Aynı zamanda dünya standartlarına ulaşacak olan atölye imkanlarında cam malzeme ile birlikte her türlü çalışma/eser/ürün kusursuz şekilde üretilebilecektir.