Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Ulusal Sanatsal Cam Çalıştayı

Tonza Helvacıkara F., Baydar S. T., Bedel Özek S., Aslan T. (Yürütücü)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2022 - 2022

• Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
  • Başlama Tarihi: Mayıs 2022
  • Bitiş Tarihi: Mayıs 2022

Proje Özeti

Gerçekleştirilmekte olan 1906 Bap projesi ile Seramik ve Cam Bölümü atölyelerinin makine ve teçhizat olarak altyapısı yenilenerek geliştirilmiştir. Bunun sonucu olarak da sıcak cam atölyemiz birçok etkinliğe ev sahipliği yapma potansiyel şartlarını sağlamaktadır. Ulusal ve uluslararası cam sanatı alanında başta Ondokuz Mayıs Üniversitesinin ismi, sonrasında şehrin ve ülkenin ismini yücelterek taşıyacak etkinlikler gerçekleştirilmesi son derece önem arz etmektedir. Bu anlamda ulusal düzeyde, kendini ispatlamış isimlerle birlikte gerçekleştirilecek bir çalıştay, bu maratonun başlangıcı için önemli bir görevi üstlenecek ve yerine getirecektir.
Bu çalıştay ile birlikte, yurdun çeşitli bölgelerinden birer kültürel taşıyıcısı olan sanatçılar Samsun’da misafir edilerek, eserlerini uygulama fırsatının onlara sunulması planlanmaktadır. Bu tasarım, üretim ve gösteri aşamasında mevcut bölüm öğrencileri başta olmak üzere diğer öğrenciler (lise ve dengi okullar) de izleme, sohbet etme, söyleşiye ve sergiye katılarak da deneyim kazanma fırsatları elde etmiş olacaklardır. Halka da açık olması planlanan bu 4 günlük etkinlik sonucu sergi de gerçekleştirilerek, kamuoyunun cam isimli gizemli malzemeyle sanatsal ve akademik boyutta tanışma fırsatı elde etmeleri hedeflenmektedir.